Projecten

Joop Passie voor eten is specialist op het gebied van horeca advies.

Anafora Parkrestaurant

April 2019 – heden

Interim chef de cuisine
Locatie: Vleuten
Case: Herpositioneren van de banqueting afdeling door aanpassingen aan de menukaarten, werkmethodiek en de efficiëntie verhogen. Nieuwe restaurant opzet met een nieuw concept en bijbehorende aanpassingen in werkmethodiek, efficiëntie en training keukenmedewerkers.

Jumbo Ten Brink Food

Juli 2015 – heden

Culinair adviseur en horeca chef
Locatie: Alphen aan den Rijn
Case: Ontwikkelen en koken van ‘Ready to go’ TRUE FOOD maaltijden, salades en sappen volgens Paleo principes. Ondersteuning en organiseren klantproeverijen met producten uit winkel en slagerij. Ontwikkelen broodjes concept. Ondersteunen in productontwikkeling. Coaching medewerkers met betrekking tot productcombinaties en verkoopgericht advies naar klanten.
Resultaat: Groei in omzet.

FC UTRECHT

Augustus 2018 – oktober 2018

Culinair adviseur sportvoeding
Locatie: Trainingscomplex Zoudenbalch
Case: Opzet sportvoeding volgens het principe van herstel – training – opbouw voor selectie-, beloftes- en jeugdelftallen in samenwerking met diëtiste en medische staff. Ontwikkeling van menu’s voor ontbijt en lunch en de opzet voor de gezonde sportkantine. Daarnaast het aannemen en inwerken van een nieuwe kok.
Resultaat: Enthousiaste spelers en staff door verbetering van kracht en conditie. Doel in competitie behaald.

Vesting Hotel Naarden

Juli 2016 – juli 2017

Culinair advies en opzet keuken
Locatie: Naarden
Case: Opzet van de keuken met daarbij de ontwikkeling van het concept, de menukaart en calculaties. Inwerken van de nieuwe keukenbrigade en begeleiding in de eerste maanden.
Resultaat: Stabiele opstart volgens prognoses.

The College Hotel

Juli 2016 – augustus 2016

Interim chef de cuisine
Locatie: Amsterdam
Case: Het vervangen van de Chef de Cuisine en souschef tijdens afwezigheid en ziekte. Verantwoordelijk voor de operatie en begeleiding van de chefs de partie en leerlingen.
Resultaat: Succesvol vervanging.

De Meerpaal

September 2015 – oktober 2017

Ontwikkelen nieuw food concept grand café
Locatie: Dronten
Case: Ontwikkelen nieuw food concept voor het grand café met regionale leveranciers en streekproducten. Het trainen van keukenmedewerkers. Ontwikkeling en planning van het nieuwe banqueting concept, inclusief calculatie menukaarten en het ontwikkelen van een banquetingmap.
Resultaat: Omzetgroei en stabiliteit binnen de horeca afdeling.

Carlton Square

December 2014 – september 2015

Interim chef-kok
Locatie: Haarlem
Case: Ondersteuning bij het stabiliseren van de keukenbrigade. Het reorganiseren werkzaamheden in de keuken. Ontwikkeling van een nieuwe menukaart en begeleiden naar een nieuw brasserie concept.
Resultaat: Omzet groei, stabiliteit in keukenbrigade, vermindering inkoopkosten, spillage en personeelskosten.

Carla’s Lunch en Diner

December 2013 – maart 2017

Culinair adviseur
Locatie: Alphen aan den Rijn
Case: Advies bij het plannen en ondersteuning bij de opzet van menukaarten, uitstraling, terras en actieavonden. Calculatie van de menukaarten. Opzet van het hygiëne plan.
Resultaat: Omzet groei van 23.5% en 3e plaats bij de AD terrastest.

Aspergehof

Maart 2014 – mei 2014

Culinair adviseur
Locatie: Woubrugge
Case: Ondersteuning bij en productontwikkeling van soepen en asperge bitterbal.
Resultaat: Winnaar ‘t Groentje streek product van het jaar.